Håkan Forsells arbetsbok

Arbetsbok är ett slags blogg, eller en öppen anteckningsbok för vem som helst att läsa i.  Jag är urbanhistoriker. Följaktligen återfinns här teman om stadsförnyelse, lokal demokrati och egendomsproblematik och reflektioner kring livet i och byggandet av städer i allmänhet.

Till vardags är jag professor i Historia vid Stockholms universitet.  Jag är sedan 2004 även gästforskare vid IRS & Center for Metropolitan Studies (CMS) i Berlin där jag arbetar i perioder.

I juli 2013 utkom min bok Bebodda platser – studier av vår urbana samtidshistoria på Arkitektur Förlag. De texter och skisser som tidigare har kunnat läsas här på Arbetsboken återfinns nu i bearbetad och utvecklad form endast i den tryckta boken.

För att läsa och ladda ned äldre artiklar och bokmanus besök min hemsida, antingen den gamla: www.hakanforsell.se eller den nya som jag inte riktigt har fått ordning på än: www.hakanforsell.com

Lyssna även gärna på podkasten Staden, där jag och chefredaktören för tidskriften Arkitektur, Dan Hallemar, diskuterar städers liv, gestaltning och historiska vägval. http://staden.arkitekt.se/      Twitter: @Stadenpodcast – Instagram: @Stadenpodcast

Annonser

En kommentar till Håkan Forsells arbetsbok

  1. Ping: 2010 in review | Arbetsbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s