Hemmet som replik

Onsdagen den 2 maj medverkar jag i ett samtal med Sara Kristoffersson och Catharina Gabrielsson om hemmets politik och bostadens idé utifrån den uppmärksammade utställningen på Sven-Harrys (Konstmuseum) ”Ett riktigt hem”.

Här kan man läsa inbjudan som inledningsvis lyder:

”Från byggbranschens sofistikerade målgruppsanalyser till livsstils- och inredningsreklam; från bostadsrätter med sjöglimt till den nya trångboddheten; från innerstadens segregation till omdaningen av miljonprogrammets förorter – hemmet av idag är långt ifrån en privat angelägenhet. Men vad är skillnaden mellan hemmet och bostaden? Hur har föreställningen om hemmet som något annat formats i historisk och kulturell mening? Vilken roll spelar ekonomiska, politiska och sociala/ urbana faktorer i utformningen av hemmet i förhållande till våra personliga behov, erfarenheter och begär? Är hemmet bara en spegling av den?”

 

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s