Vänthallen, bussterminalen i Lviv

Det var så vackert och ensligt inne i väntehallen till bussterminalen i L’viv. Som inuti en kartong som ett barn prytt med mammas gamla pärlhalsband. Jag minns att jag försvann i tankarna in i de där pärlhalsbandslamporna och undrade om några någonsin träffades vid väntringen, där man kunde titta ned på en lika ödslig hall på nästa plan.

När vi väl åkte med bussen körde den på flera djur på vägen till Przemysl. Det var makabert, hundar och harar bara dök upp från ingenstans, eller snarare från fälten som aldrig tog slut och där människor stod nedböjda med händerna djupt nedsjunkna i myllan.

I sommar är ett fotbolls-EM i Ukraina och landet kommer att besökas av många som aldrig kunde föreställa sig att sätta sin fot i ett tidigare Sovjetland för 10-12 år sedan. Jag undrar hur bussterminalen ser ut i dag. Om pärlhalsbandslamporna hänger kvar.

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i Bilder från igår och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s