Londonkravaller och BBC:s rapportering

Här i Berlin florerar ett skämt jag hört flera gånger bara ikväll: att Ryssland och Kina borde gå samman och understödja folkets revolution i England och bomba London för att få bort de korrupta makthavare som skadar sitt eget folk och hindrar dem från att uttrycka sin längtan efter social rättvisa, demokrati och framtidsutsikter.

INURA-medlemmarnas mailkorrespondens är heller inte att leka med. Det är någonting riktigt obehagligt på gång när 16.000 poliser går ut mot demonstranter och hotet om militärt ingripande är just runt hörnet.

Från INURA kom också följande helt remarkabla BBC-sändning.

Det är plågsam konfrontation mellan en mer eller mindre rasistisk reporter och en aktivist och deltagare med behov att säga vad som egentligen försiggår. Får se om ryktena stämmer att BBC redan tagit bort inslaget på sin hemsida.

För att hålla läget i den skavande gråzonen fick jag även denna bild från INURA. En ung man och kvinna i Camden som bjuder poliserna på te (serverad på kravallskölden!) för att de ”skyddar vår gata”.

00:38 9/8/2011: Camden Town, London

En rätt dramatisk sammanfattning om det jag just nu sitter och skriver om. Hur ”den rumsliga åtskillnaden och den socioekonomiska gränsdragningen mellan olika grupper bestämmer stadssamhällets värde och utvecklingsväg.”

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i demonstrationer, ekonomisk kris, kravallpolis, Urban Europe och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s