Statistik är estetik (och definitivt retorik)

Skulle jag bejaka den ibland svårförenliga dragningen till både vetenskapliga och konstnärliga uttrycksformer kunde jag välja statistiken som mitt fack, inte oljemåleriet, vektorgrafiken eller ens interaktiv multimedial behandling för posttraumatiska stressymptom.

Statistik är vackert, helt enkelt. Och förrädiskt övertalande i många fall. Jag lägger ut några attraktiva (och förhoppningsvis misstänksamt tänkvärda) sammanställningar över världens tillstånd:

eller det här är ännu mer maxat.

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s