Urban farming in the White house

Denna nyhet, om att Michelle Obama ska gräva upp Vita husets gräsmatta och plantera ett ekologiskt grönsaksland, har jag nu råkat på som förstasidestoff i otaliga publikationer. Urban farming är ju annars ett bistert tecken: community project bland illegala invandrare i Los Angeles eller svarta socialbidragstagare i Detroit, människor som inte kan köpa mat för dagen.
Men allt är upp och ned: en medveten stadspolitik verkar vara på väg tillbaka. När Barack Obama utnämnde Adolfo Carrión, politiker från Bronx – USA fattigaste stadsregion sedan 2002 – till posten som chef för Vita husets nya ministerium för urbana utvecklingsfrågor var det ett löfte som skulle infrias: städer är viktiga. Carrión förklarade att hans uppgift skulle bli att leda ”det urbana Amerika ut ur den öken som landet har befunnit sig i under åtta år.”
Det ligger nära till hands att se Obamafamiljens variant på urban farming som en symbolisk aktion att få denna öken bevattnad.

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i Urban America och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s