Low-key in New York

Det snabba, extroverta, exhibitionistiska New York är bara en sida av verkligheten (och myten). Stannar man ett tag ramlar man snart över det inbundna, hemmahukande, tv-tittande New York. Eller det pluggande och författande New York (det var ju i den här staden som Barack Obama blev en ”tråkmåns” som han skriver i sin självbiografi)

Min kollega Alessandro skulle skriva klart sin avhandling och berättade att han hyrde ett rum på St. James Place i Brooklyn hos ett lesbiskt par. Den ena kvinnan förklarade att de var ”low-key girls” som inte gick ut mycket, hade få vänner, tyckte om att vara hemma och titta på filmer. Hemma hos dem var det tyst och man kunde gärna äta frukost länge. Sen följde två frågor som kvinnan ville ha sanningsenligt besvarade: ”Are you a drug dealer?” ”Do you have money for the rent?” Han svarade nej på den första och ja på den andra av frågorna, flyttade in, drog ned jalusinen och försvann bland sina pdf- och word-dokument i tre månader.

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i Urban America och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s