Baltimores barn och korpar

Gertrud Stein, Billy Holliday, John Waters – är alla i någon mån Baltimores barn som denna brustna och övergivna stad omfamnar valhänt från gång till gång (Waters film Pecker är faktiskt en liten pärla!) Men sedan sommaren har stadens son nummer 1 var simmaren Michael ”the Baltimore Bullet” Phelps. Han är överallt att se på reklambilder, ofta i ett gigantiskt fjärilsimsarmtag som en störtande örn. Han både gratuleras till alla guldmedaljer och står fadder för olika organisationer som hjälper barn med ADHD.

Men den oöverträffade gestalten i Baltimores historia är, enligt min mening, Edgar Allen Poe. Jag har ännu inte fått något svar på om det är hans dikt som har inspirerat till namnet på stadens fotbollslag: Baltimore Ravens. Korpen finns i alla fall på lagets logga. Om så är fallet skulle jag för alltid känna att jag har underskattat baltimoreanernas sinne för dikt och humor! (Föreställ er ett svenskt hockeylag som tar sitt namn efter… ja ”Kreaturens suckan” av Stagnelius!)

Om arbetsbok

Arbetsboken skrivs av mig, Håkan Forsell. Här testar jag fältrapporter, tankar och utkast framför allt utifrån mitt arbete som urbanforskare och historiker. För att läsa och ladda ned längre artiklar och bokmanus besök min hemsida, www.hakanforsell.se
Detta inlägg publicerades i Uncategorized, Urban America och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s